Reviva tools Cordless Drill Driver, Detail Sander, Jigsaw & Storage Box Black and Decker indoor

reviva™

Stap voor stap, fles per fles recycleren we afval naar een nieuwe opportuniteit met reviva™

BLACK+DECKER reviva™ Toolbox Bundle with storage box is placed in the room.

Your tools for change

Het reviva assortiment zal meer dan 10 miljoen¹ plastic flessen hergebruiken² die anders op een stortplaats of in de oceaan zouden eindigen. Dit is mogelijk omdat de behuizing van elk BLACK+DECKER reviva gereedschap is gemaakt met Tritan Renew 50% gecertifieerd gerecycleerd materiaal³.

reviva™ levenscyclus

1. Plastic flessen krijgen een nieuw leven²

2. Verwerking in reviva productbehuizing

3. reviva producten zijn 100% recycleerbaar

4. Recyclage voor hergebruik

Reviva tools Cordless Drill Driver, Detail Sander, Jigsaw & Storage Box Black and Decker outdoor with couple chatting

Onze toewijding aan een duurzame toekomst

Bij Stanley Black & Decker werken we toe naar een ECOSMART werkwijze. Dit betekend dat we zijn toegewijd aan de verbetering van de duurzaamheid van onze werkwijze, onze producten, onze gemeenschappen, onze leveranciers en onze klanten. Daarbovenop betekend het dat we waakzaam zijn over onze duurzaamheids initiatieven en dat open gesprekken met al onze belanghebben prioritair zijn.

 

BLACK+DECKER reviva™ Toolbox Bundle with storage organizer is placed on the floor.
A man is holding a drill from the BLACK+DECKER reviva™ Toolbox Bundle.

Veel gestelde vragen

  Wij zijn met zijn alleen steeds meer milieubewust en steeds vaker op zoek naar duurzamere oplossingen in- en rond ons huis. BLACK+DECKER® is toegewijd aan het bouwen van een duurzamere toekomst, de introductie van het reviva™ assortiment is een grote stap in de juiste richting.

  Ja, de reviva productbehuizing is gemaakt met Tritan Renew, dit materiaal is even sterk en robust als andere plastics.

  Tritan Renew is een 50% gecertifieerd gerecycleerd materiaal gemaakt door Eastman, en ontstaat door het herwerken van plastic flessen die anders op een stortplaats of in de oceaan zouden eindigen.

  Tritan Renew is geproduceerd via geavanceerd circulair recycleren ook gekend als moleculair recycleren. In tegenstelling tot mechanisch recycleren gaat moleculair recycleren een plastic fles transformeren in een basis bouwstof waaruit opnieuw duurzame en hoog kwalitatieve materialen gemaakt kunnen worden. Dit proces gaat het gebruik van op olie gebasseerde grondstoffen tegen en help tegen de uitstoot van broeikasgassen, tegelijkertijd leveren de producten dezelfde kwaliteit als nieuw gemaakt plastic en het voordeel van 50% gerecycleerde grondstoffen.

  Het reviva assortiment is ontwikkeld om dezelfde uitmuntende prestaties, betrouwbaarheid en werktijd te leveren, gelijk of zelfs beter dan de bestaande modellen.

  Gerecycleerd materiaal is gecertificeerd via een massabalanstoewijzingsproces van derden. (via ISCC).

  Ja, het materiaal waaruit ze zijn gemaakt (Tritan™ Renew) is volledig recycleerbaar. Om de producten binnen te brengen voor recyclage bezoek je best deze website

  Het reviva™ interne accu ontwerp laat toe om de accu te verwijderen wanneer het gereedschap klaar is voor recyclage.

  We zijn programma's aan het opzetten voor accu en einde-leven-recyclage van onze gereedschappen, informatie hierover zal spoedig beschikbaar zijn. Ontdek wat reeds beschikbaar is via deze link

  De reviva verpakking is gemaakt uit 100% gerecycleerd karton en is op zijn beurt opnieuw 100% recycleerbaar.

  Het reviva productassortiment is onze nieuwste stap naar meer duurzame producten en ligt in de lijn van onze bedrijfsstrategie in zake omgeving en sociaal beleid (ESG strategie).

  Als onderdeel van Stanley Black & Decker omvat onze ESG strategie een focus op 'innoveren met een doel', hierbij richten we ons op het ontwikkelen van producten die die circulair gerecycleerd kunnen worden waar we ook kijken naar het einde-leven proces. Ons korte termijn doel is om tegen 2025 100% herbruikbare, gerecycleerde of composteerbare verpakkingen en producten te hebben.

  In 2018 heeft Stanley Black & Decker zich, samen met andere vooruitstrevende bedrijven en overheden, aangesloten bij de 'New Plastics Economy Global' belofte, een initiatief van de Ellen MacArthur stichting en het Envrionment programma van de verenigde naties. Eastman - de producent van Tritan Renew- is ook aangesloten bij de 'New Plastics Economy Global' belofte.

  De missie van Stanley Black & Decker - Voor zij die de wereld maken (For Those Who Make The World) - heeft geholpen om een ESG strategie te bepalen die in lijn ligt met de duurzame ontwikkelingsdoeleinden van de verenigde naties.
  Ondanks dat ons bedrijf altijd al een diepe toewijdig had aan sociale verantwoordelijkheid heeft de ESG strategie, ontwikkeld in 2017, laten zien dat ons bedrijf een bredere ambitie heeft om te helpen aan een duurzame wereld.
  De strategie heeft drie speerpunten: vertrouwen geven aan de doeners, innoveren met een doel en een duurzamere wereld creëren. Stanley Black & Decker heeft plannen om tegen 2030 10 miljoen doeners te stimuleren om vooruitgang te maken in een steeds veranderende wereld, onze producten te innoveren zodat ze de levens raken van 500 miljoen mensen en om uitstoot positief te zijn in onze globale bedrijfsvoering. Om meer te leren over onze ESG strategie kan je ons laatste rapport hier bekijken.

  [1]Op basis van de geschatte reviva productie op 3 jaar tijd
  [2]Gaat uit van een gemiddeld gewicht van 10.3g per 0.5L fles
  [3]Gerecycleerd materiaal is gecertificeerd via een massabalanstoewijzingsproces van derden