Mijlpalen

Van een bescheiden productiehal in Baltimore (VS) tot op de maan, altijd hebben we innovatieve oplossingen voorzien, en dat al meer dan 100 jaar. Ontdek de pioniersrol die BLACK+DECKER® al zijn hele geschiedenis heeft gekend.

1910

Twee jonge mannen en hun droom

S. Duncan Black en Alonzo G. Decker starten een kleine machinewerkplaats in Baltimore (VS). De eerste machines zijn onder andere een machine om doppen voor melkflessen te maken en een machine om snoep te verwerken.

1917

Draagbaar en met patent

Met een pistoolhandgreep en een trekschakelaar legt BLACK+DECKER® de basis voor de huidige categorie van elektrische gereedschappen. Ze doen dit door een patentaanvraag neer te leggen voor een ½-inch draagbare elektrische boormachine.

1917

Eerste fabriek gaat open

De onderneming opent zijn eerste productiefaciliteit die op grote schaal kan produceren in Towson, MD.

1929

Vliegende Showrooms

BLACK+DECKER® toont zijn nieuwe gereedschappen om te werken aan vliegtuigmotoren aan boord van een aangepaste Monoplane die plaats heeft voor 6 personen. Deze doet dienst als vliegende demonstratieruimte.

1984

Vrijheidsbeeld

BLACK+DECKER® krijgt de benoeming van officiële leverancier van elektrische gereedschappen en accessoires om het vrijheidsbeeld en Ellis eiland te renoveren.

1984

Uitbreiding

BLACK+DECKER® koopt de kleine huisraad divisie van General Electric en breidt uit.

1992

SnakeLight™ Flexibele zaklamp

De ongelooflijk succesvolle SnakeLight™ flexibele zaklamp komt in de winkels.

1993

VersaPak®

Een handig en uitwisselbaar batterijsysteem van BLACK+DECKER®.