Snelle Autobed

Vaardigheidsniveau: Intermediair

Geef je kinderen hun eerste raceauto door dit flitsende raceautobed te creëren.

play_arrow

Schilder het bed in hun favoriete kleur voor een persoonlijke touch. Maak hun dromen werkelijkheid.

Stap-voor-stap tutorials

Stap 1.

Meet de lengte en hoogte van het bed om er zeker van te zijn dat de autopanelen mooi aansluiten bij het bedkader. Teken de autopanelen uit in functie van deze afmetingen.

Bij wijze van alternatief kan je het bedkader ook op de 18 mm MDF-plaat plaatsen en vervolgens rondgaan met je potlood om de gewenste autocontouren uit te tekenen. Exclusief de wielen uiteraard, aangezien deze later apart worden gezaagd.

Stap 2. 

Zaag het eerste zijpaneel uit met een decoupeerzaag.

Stap 3.

Schuur alle randen en rondingen met een schuurmachine voor een perfect gladde afwerking.

Stap 4.

Gebruik het eerste zijpaneel om de afmetingen van het tweede zijpaneel uit te tekenen. Plaats beide panelen zo dicht mogelijk bij elkaar om verspilling van MDF te voorkomen.

Stap 5.

Zaag het tweede zijpaneel uit met een decoupeerzaag en schuur de randen glad.

Stap 6. 

Meet de breedte van het bed. Dit wordt de breedte van het voetpaneel/schap.

Stap 7. 

Afhankelijk van de hoogte van je bed bepaal je hoe hoog en diep je het voetpaneel/schap wilt. Gebruik je winkelhaak om de breedte uit te meten en om rechte hoeken te bekomen. Zaag het voetpaneel/schap uit met een cirkelzaag.

Stap 8. 

Gebruik een geschikte ronde vorm als sjabloon (een bord of rond dienblad) om de wielen uit te tekenen op de 12 mm MDF-plaat. Zaag deze vorm 4 keer uit met een decoupeerzaag: dat worden je wielen.

Stap 9. 

Schuur de randen van de wielen glad met een schuurmachine.

Stap 10.

Nu is het tijd om het autokader en de wielen te verven in een kleur naar keuze! Als je wil kan je ook de zichtbare delen van het oorspronkelijke bedkader een kleurtje geven.

Stap 11.

Wanneer de verf droog is, schroef je de zijpanelen vast aan het bedkader. Boor eerst een geleidingsgat om te voorkomen dat het hout splijt en om ervoor te zorgen dat de schroefkop mooi egaal is met het oppervlak van het hout. (TIP:  stut de zijpanelen met houtblokken alvorens de panelen te bevestigen zodat ze een eind boven de vloer uitkomen).

Stap 12.

Schroef het voetpaneel vast aan het bedkader door middel van geleidingsgaten. Het is handiger als je dit doet door het bed op zijn zijkant te plaatsen.

Stap 13.

Bevestig het schap aan de voorzijde van het bed met een boor-/schroefmachine.

Stap 14.

Verf de resterende, onbeschilderde onderdelen en breng een laag transparante vernis aan.