Moderne Houten Kerstbomenset

Vaardigheidsniveau: Beginner

Kerst is in het land. Overal zie je de kerstbomen, versieringen en lichtjes opduiken. 

Christmas Tree Set made with Black + Decker tools

Heb jij niet de plek om een kerstboom te zetten of wil jij dit jaar gewoon iets creatiefs? Dan hebben wij de ideale oplossing voor je.  Hier legt Zolea uit hoe ze deze houten kerstbomenset maakte.

Benodigdheden:

  • Restjes hout (bijvoorbeeld parket)
  • Een slinger LED-lampjes
  • Een lat en een potlood

Stap-voor-stap tutorials

Stap 1.

Met een lat en potlood in de aanslag probeer je zo veel mogelijk driehoeken uit je stuk hout te maken. Kies voor groottes die mooi passen in jouw interieur. Ik maakte 2 kleine driehoeken (+- 15 cm), 1 medium driehoek (+- 30 cm) en 1 grote driehoek (50 cm).

Stap 2. 

Met een decoupeerzaag zaag je de driehoeken uit het hout. 

Pro tip: ik zaag mijn hout altijd boven een plastic bak! Handig om het grootste deel van het zaagsel op te vangen en zo kan je overal waar je wil aan de slag.

Triangles format drawn in a piece of wood
With a Black + Decker jigsaw, you saw the triangles out of the wood

Stap 3.

In de grootste boom zal je de lichtjes boren. Reken uit waar jouw lampjes zullen komen en teken de plekken waar je zal boren voor. Je kan kiezen voor een random patroon of alles netjes recht maken. Het is maar wat je leuk vindt!

Zet de kop van je LED-lampje op een stukje papier en teken de omtrek over met een potlood. Meet de diameter en ga op zoek naar een boor die dezelfde diameter heeft. Voor mijn lampjes heb ik boor 5 gebruikt. Je wil niet dat de lampjes te los in het gat zitten, maar ze moeten natuurlijk wel in de gaten passen.

Boor de gaten met een houtboor. Ook hier werk ik boven een plastic bak om het zaagsel op te vangen. (Had iemand me die tip ooit gegeven, ik had waarschijnlijk eens gelachen, maar ik bedacht dit toen ik mijn kast maakte en het is echt super handig wanneer je geen werkbank ter beschikking hebt!).

Black + Decker drill accessories
Black + Decker drill drilling the pieace of wood

Stap 4.

Schuur je kerstbomen met een schuurmachine of met schuurpapier mooi op. Ik vond het altijd wel oké om mijn DIY’s met de hand op te schuren, maar nu ik zo’n machine in huis heb merk ik pas hoeveel sneller dat gaat!

Black + Decker drill sander being used on a pieace of wood
Push the lights in the back of the tree through the holes

Stap 5.

Duw de lampjes in de achterkant van de boom door de gaten. Je kan hier eventueel wat lijm gebruiken zodat alles goed vast zit, maar als je de lampjes ooit wil hergebruiken, is dat zeker niet nodig. Om de draden te verstoppen, kan je een stuk stof vastnieten aan de achterkant van de boom, maar ik laat het gewoon open.

Klaar! Ik vind het resultaat echt heel erg leuk geworden! Een moderne kerstsetting, maar zeker even gezellig. Je kan de boompjes eventueel ook in leuke kleuren verven of beitsen. Nu de sint het land al weer uit is, is het tijd om ook de grote boom in huis te zetten dit weekend.

Bron: https://zolea.be/diy-modern-wood-christmas-tree-set/