Kerst Poppenhuis

Kerst Poppenhuis

Creëer een herinnering die je kinderen voor altijd zullen waarderen. Dit eenvoudige en plaatsbesparende poppenhuis is makkelijk te maken en perfect te personaliseren met patronen en kleuren.

Print de pagina
 1. Om te beginnen moet je de MDF plaat van 12 mm verzagen voor de vloeren en muren van het poppenhuis. Met een meetlint en potlood markeer je twee punten 150mm van de rand. Hierdoor trek je een lijn op het MDF. Met een cirkelzaag snij je langs de lijn zodat je een lang paneel krijgt van 150mm breed.

  DollHouse Step 00

 2. Voor de binnenmuren markeer je 210 mm van het einde van de plaat en teken je een snijlijn met een winkelhaak en potlood. Herhaal dit 3 keer. Twee van de drie stukken van 210mm zullen gebruikt worden voor de twee binnenmuren. Het is belangrijk dat er in hoeken gezaagd wordt.

  Voor de buitenmuren markeer je 678mm in de lengte. Je hebt in totaal twee buitenmuren nodig.

  Voor de vloer moet je 3 lengtes van 450mm afzagen.

  DollHouse Step 02

 3. Zaag de panelen voor je binnenmuren(3), buitenmuren (2) en vloeren (3).

  DollHouse Step 03

 4. Markeer een rechthoekige deurvorm met potlood op 2 van de 210mm panelen om binnendeuren te maken in het poppenhuis. Met een figuurzaag, zaag je voorzichtig langs de lijnen van de 2 deur frames.

  DollHouse Step 04

 5. Plaats je extra 210mm panel op zijn kant langs de rand van je 678mm paneel van de buitenmuur. Teken een potloodlijn langs de rand om een spatie van 12mm te hebben.

  DollHouse Step 05

 6. Plaats de rand van je 210mm paneel vanaf de lijn die je net getrokken zoals op de afbeelding. Teken een lijn langs de andere kant van het paneel om een spatie van 210mm te hebben.

  DollHouse Step 06

 7. Plaats het 210mm paneel terug op zijn kant om een spatie van 12mm te hebben. Herhaal dit proces langs de lengte van het 678mm MDF paneel.

  DollHouse Step 07

 8. Herhaal dit proces langs de lengte van het 678mm MDF paneel.

  DollHouse Step 08

 9. Teken aan één uiteinde een rechthoekige snijlijn voor de buitendeur. Gebruik hier dezelfde afmetingen als deze voor de binnendeuren.

  Teken een kleinere rechthoekige snijlijn in de andere twee 210mm platen voor je ramen.

  DollHouse Step 09

 10. Zaag voorzichtig met je figuurzaag langs de snijlijnen van de ramen en deuren. Voor de ramen boor je best eerst een gat in de hoeken om een startpunt voor je figuurzaag te maken.

  DollHouse Step 10

 11. Met je Mouse® detail schuurmachine maak je de randen van je ramen en deuren zacht.

  DollHouse Step 11

 12. Boor twee 3mm gaten in elk van de spaties van 12mm van je buitenmuren. Ongeveer 30mm van elke rand.

  DollHouse Step 13

 13. Boor door deze gaten in je vloer panelen.

  DollHouse Step 14

 14. Met 30mm schroeven verbind je de onderste plaat en de plaat van de eerste verdieping met één van de twee buitenmuren. Verbind de buitenmuren nog niet.

  DollHouse Step 15

 15. Met de twee eerste vloeren op hun plaats moet je kiezen waar je de binnenmuren wilt. We hebben de muur op 150mm van de buitenmuur geplaatst. Met een winkelhaak bepaal je de plaats van de binnenmuren, vergeet ook niet te markeren waar de deur komt. Boor nu gaten zoals in de vorige stappen.

  DollHouse Step 17

 16. Met je boor en schroeven van 30mm verbind je de eerste binnenmuur tussen de ondergrond en de eerste verdieping van het poppenhuis.

  DollHouse Step 18

 17. Maak de eerste binnenmuur vast langs de andere kant.

  DollHouse Step 19

 18. Plaats de tweede binnenmuur tussen de ondergrond en de eerste verdieping. Maak deze nu vast met behulp van je boormachine en schroeven.

  DollHouse Step 20

 19. Plaats de overblijvende vloerpanelen en verbind ze met de muren door de voorgeboorde gaten, gebruikmakend van je boormachine en 30mm schroeven. Bevestig de buitenmuur aan de andere kant van het poppenhuis.

  DollHouse Step 21

 20. Tijd voor het dak. Zaag een paneel van 150mm x 300mm en een paneel van 150mm x 188mm.

  Verbind de twee stukken zodat er een V-vorm onstaat en verbind deze met je boormachine en 30mm schroeven.

  DollHouse Step 22

 21. Het dak wordt bevestigd door het achterpaneel. Zet het daarom op de juiste plaats zonder het al ergens te bevestigen.

  Plaats het poppenhuis op een stuk multiplex van 4mm of iets gelijkaardig. Wees zeker dat het mooi gecentraliseerd is. Lijn de rand van het huis op met de rand van het multiplex en meet tot het midden van het huis. Plaats het dak zo dat de punt op dezelfde afstand ligt. Met een potlood teken je langs het huis, binnenmuren en dak.

  DollHouse Step 22

 22. Als je rond de vloeren en binnenmuren getekend hebt, markeer je vierkante snijlijnen voor de ramen. We maken gebruik van twee ramen op de eerste verdieping en eentje op de zolderverdieping. Je maakt nu een schets voor de achterste muur.

  DollHouse Step 25

 23. Met je cirkelzaag, zaag je rond de buitenlijnen van de schets.

  DollHouse Step 27

 24. Boor startgaten in de hoeken van de ramen achteraan alvorens te beginnen zagen.

  DollHouse Step 28

 25. Met behulp van je figuurzaag, zaag je de achterste ruiten uit het multiplex.

  DollHouse Step 29

 26. Gebruik je detail schuurmachine om de randen zacht te maken.

  DollHouse Step 30

 27. Alvorens het achterste paneel te bevestigen, schilder je het poppenhuis in de kleuren van je keuze. Je kan gebruik maken van inpakpapier om enkele hippe binnendecoratie te maken.

  DollHouse Step 32

 28. Bevestig de achterwand met een hamer en nagels.

  DollHouse Step 33

 29. Zet meubels in het poppenhuis en je bent klaar. 

  DollHouse Step 34

Kerst Poppenhuis